Cursussen

Een kleine én snelle stap om GPS-navigatie op de smartphone uit te proberen is om een navigatie-cursus te volgen:

Onderaan deze pagina vind je een voorproefje van het cursusmateriaal (eerste deel).


BASISCURSUS

Wil je in korte tijd alle mogelijkheden van het navigeren met de smartphone leren kennen? Meld je dan aan voor een cursus bij één van onderstaande reisfietswinkels. De cursus/workshop duurt drie en half uur en kost €65. De in de cursus gebruikte navigatie-app – zelf aan te schaffen via de app of play store – kost eenmalig ongeveer €16 (iPhone) of €25 (Android).

LocatieAanmelden
Beagle Bikes (Utrecht & Nieuw-Vennep)ga naar webshop
Fietsvakantiewinkel (Elst)ga naar webshop
OpPad (Elst)ga naar webshop

Je leert: navigeren met de smartphone, downloaden van bekende fietsroutes, aanwijzingen voor het maken van eigen routes, hoogteprofiel en reliëfschaduwkaarten analyseren, zoeken naar interessepunten (accommodatie, eetgelegenheden, winkels, bezienswaardigheden, wikipedia, etc). Ook worden er veel tips gegeven over het onderweg volhouden van de batterij en weer- en schokbestendig bevestiging (zowel op het stuur als op de rugzak).

Ter voorbereiding wordt een deel van het cursusmateriaal opgestuurd om thuis alvast mee te oefenen (o.a. installeren van de navigatie-app, downloaden van kaarten, het maken en vinden van recreatieve routes, interesspunten zoeken in de omgeving). Hierdoor kan er tijdens de cursus/workshop veel meer behandelt worden. Houdt er rekening mee dat je voor dit voorbereidende thuiswerk enkele uren nodig zult hebben.


VERVOLGCURSUS (najaar ’24)

In het najaar gaan er weer vervolgcursussen ingepland worden.

Voor diegene die (nog) meer willen weten over navigeren met de smartphone is er nu een vervolg met daarin de volgende onderwerpen:

  • Geavanceerde functies en instellingen van de navigatie-app én de smartphone.
  • Zelf maken van routes (met de smartphone maar vooral ook met diverse websites zoals komoot, ridewithgps en cycle.travel).
  • Coördinaten & plus codes. Camping & accomodatie-apps.
  • Tracks converteren en samenvoegen (GPX, GDB & KML).

De cursus is geschikt voor diegene die de BASISCURSUS hebben gevolgd óf voor diegene die al de nodige navigatie-ervaringen met de smartphone hebben en willen weten of er misschien nóg meer uit (de betere) navigatie-apps en de diverse route-websites te halen valt.

De kosten voor de vervolgcursus bedragen €65. Ter voorbereiding wordt het volledige cursusmateriaal opgestuurd zodat je je thuis  gedegen kunt voorbereiden. Houdt er rekening mee dat je voor dit voorbereidende thuiswerk enkele uren nodig zult hebben.

LocatieDatumAanmelden
Beagle Bikes te Utrechtnajaar 2023, nog in te plannenga naar webshop
Fietsvakantiewinkel te Elstnajaar 2023, nog in te plannenga naar webshop


Voorproef cursusmateriaal

Om een idee te krijgen hoe het cursusmateriaal er uit ziet kun je deel A van het cursusmateriaal bekijken. (Het volledige cursusmateriaal bestaat uit ruim 15 delen.)

Android

Android GPS-navigatie – deel A

iPhone

iPhone GPS-navigatie – deel A