Cursus Smartphone GPS-navigatie

Een kleine én snelle stap om GPS-navigatie op de smartphone uit te proberen is om een navigatie-cursus te volgen: bij één van de onderstaande reisfiets-speciaalzaken of een privé-cursus aan huis.

Een uitgebreid verslag (review) over mijn cursus kun je lezen op de website Kampeerwijzer.

Workshop in de reisfiets-speciaalzaken

Je leert: navigeren met de smartphone, downloaden van bekende fietsroutes, aanwijzingen voor het maken van eigen routes, weer- en schokbestendig bevestiging op het stuur, en het onderweg volhouden van de batterij.

Wil je in korte tijd alle mogelijkheden van het navigeren met de smartphone leren kennen? Meld je dan aan voor een cursus bij één van onderstaande reisfietswinkels. De cursus/workshop duurt drie en half uur. De kosten bedragen €45. De in de cursus gebruikte navigatie-app –zelf aan te schaffen via de app of play store– kost ongeveer €11.

Ter voorbereiding wordt een deel van het cursusmateriaal opgestuurd om thuis alvast mee te oefenen (o.a. installeren van de navigatie-app, downloaden van kaarten, het maken en vinden van recreatieve routes, interesspunten zoeken in de omgeving). Hierdoor kan er tijdens de cursus/workshop veel meer behandelt worden. Houdt er rekening mee dat je voor dit voorbereidende thuiswerk enkele uren nodig zult hebben.

iPhone of
Android
Datum
dagdeel
Reisfietswinkel
stad
Aanmelden
Android 14-7|4-8
zondagochtend
Beagle Bikes
Utrecht
webshop
iPhone 14-7|4-8
zondagmiddag
Beagle Bikes
Utrecht
webshop
Android 19 Juli
vrijdagavond
Allizi Bikes
Bussum
mail
iPhone 2 Augustus
vrijdagavond
Allizi Bikes
Bussum
mail
Android maandelijks
vrijdagochtend
Fietsvakantiewinkel
Elst (nabij Arnhem)
webshop
iPhone maandelijks
vrijdagmiddag
Fietsvakantiewinkel
Elst (nabij Arnhem)
webshop

Workshop aan huis

Het grote voordeel van een workshop aan huis is dat ik op de persoon toegespitst les kan geven. Door ‘huiswerk’ van te voren op te geven kunnen we tijdens de workshop meer behandelen. Bovendien krijg je de sheets van de gehele workshop om naderhand alles op je gemak nog eens na te lopen.

Wil je in zo’n drie of vier uur tijd klaargestoomd worden voor je eerstvolgende fietsvakantie? Meld je dan aan voor een workshop aan huis. Bij voorkeur bij jou thuis, omdat je dan ook je eigen laptop of computer bij de hand hebt (waarop ik je kan laten zien hoe je zelf een route maakt of een bestaande route download). 

Desgewenst kan jou eerstvolgende fietsreis gebruikt worden als oefenmateriaal, waarbij aan het einde van de cursus jouw route geheel op de telefoon staat. Hoef je alleen nog maar op de fiets te stappen!

Ter voorbereiding wordt een deel van het cursusmateriaal opgestuurd om thuis alvast mee te oefenen (o.a. installeren van de navigatie-app, downloaden van kaarten, het maken en vinden van recreatieve routes, interesspunten zoeken in de omgeving). Hierdoor kan er tijdens de cursus/workshop veel meer behandelt worden. Houdt er rekening mee dat je hiervoor enkele uren nodig zult hebben.

De workshop aan huis geef ik aan 1 tot 4 personen en duurt 3 tot 4 uur. De kosten hiervoor bedragen:

  • 4 personen: €45 per persoon
  • 3 personen: €55 per persoon
  • 2 personen: €65 per persoon
  • 1 persoon: €90

De in de cursus gebruikte navigatie-app –zelf aan te schaffen via de app of play store– kost ongeveer €11.

Stuur mij een mail om een afspraak te maken.

Voorproefje

Om een idee te krijgen hoe het cursusmateriaal er uit ziet kun je een voorproefje (potpourri) downloaden:

iPhone:
Pocket Earth potpourri

Android:
OsmAnd potpourri