Navigatie App

Tijdens mijn workshops gebruik ik de volgende offline navigatie apps:

Voor Pocket Earth en OsmAnd geld dat er een gratis en een betaalde app beschikbaar is. Installeer de gratis app! Mocht je tevreden zijn dan kun je met een éénmalige betaling vanuit de app zelf onbeperkt kaarten downloaden voor offline gebruik (kost zo’n 11 euro).

Een eervolle vermelding verdient de app Mapout (alleen iPhone). Deze kost zo’n 5 euro. Mapout geeft heel mooi het bergreliëf weer. Van een GPX-track kun je in Mapout het hoogteprofiel weergeven. Alle landelijke fiets- en wandelroutes (wereldwijd) kun je in MapOut selecteren en desgewenst exporteren. (Ook in Pocket Earth en OsmAnd worden de fiets- en wandelroutes getoond maar die kun je niet selecteren.)

Let op: voor de iPhone raad ik Pocket Earth aan. Jammer genoeg is Pocket Earth niet beschikbaar voor Android. Daarom gebruik ik voor Android de app OsmAnd.  OsmAnd is er ook voor de iPhone maar Pocket Earth is beter. (De iPhone versie van OsmAnd is beperkter dan de Android versie en bovendien is Pocket Earth gebruiksvriendelijker en de kaarten zijn nog net iets duidelijker.)

Voorproefje

Om een idee te krijgen hoe het cursusmateriaal er uit ziet kun je deel 1 van het cursusmateriaal bekijken. Gebruik de grijze balk onderin om het beeldvullend te maken en om door de pagina’s  te wandelen.

iPhone:

iPhone GPS-Navigatie

Android:

OsmAnd GPS-Navigatie